Energieroadshow roept op tot meer vaart met energiebesparing

20 oktober 2014

Energieroadshow roept op tot meer vaart met energiebesparing

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vond de aftrap plaats van de campagne ‘Energielabel omhoog, rekening omlaag!’. Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) gaat samen met vijf Flevolandse gemeenten, bedrijven, energiecoöperaties en woningeigenaren werk maken van meer energiezuinige woningen in Flevoland. Voor 2017 willen we 500 woningen een sprong laten maken naar een hoger energielabel. Dit levert naast energiebesparing ook veel werkgelegenheid in Flevoland op. Dat dit kan werd duidelijk tijdens een speciale Energieroadshow. Alle Flevolandse gemeenten toonden tijdens de Dag van de Duurzaamheid succesvolle voorbeelden.

Alle voorbeelden zijn te zien op het YouTube-kanaal van NMFF http://www.youtube.com/user/nmfflevoland

Story-telling
Tijdens de Energieroadshow op de Dag van de Duurzaamheid vertelden bewoners, energiecoöperaties en wethouders hoe zij samen met de NMFF de komende jaren meer vaart gaan maken met energiebesparing. Op YouTube zijn de volgende verhalen te zien:

–          Urk: Wethouder Post belicht het succes van de gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen. De heer Meyer maakte gebruik hiervan en belicht zijn ervaringen.

–          Noordoostpolder: Wethouder Poppe vertelt hoe hij vaart wil maken met verduurzaming van de huidige woningen. De heer Hekkenberg van het lokale energie-initiatief Marknesse Duurzaam belicht hoe zij aan de slag gaan in Marknesse hiermee.

–          Dronten: Wethouder Van Amerongen belicht de kansen van de duurzaamheidslening. Mevrouw Aalberts heeft de lening benut en geeft haar visie hierop.

–          Zeewolde: Wethouder Dijksterhuis belicht ook de duurzaamheidslening. De heer en mevrouw Borkent schetsen hun ervaringen met deze lening bij het energiezuinig maken van hun woning.

–          Lelystad: Wethouder Van Wageningen geeft aan hoe Lelystad haar bewoners wil helpen. Zij doet dit vanuit de duurzaamheidswinkel waar elke dinsdag een inloopspreekuur plaatsvindt van het NMFF-Servicepunt Energie Lokaal Flevoland. Woonstichting Centrada belicht haar zonnepanelenproject in de Schouw.

–          Almere: Wethouder Mulder belicht het succes met de gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen in Almere Poort. De heer Winters van Stuurgroep Filmwijk Energie Neutraal in 2022 schetst hun plannen voor verduurzaming van de hele Filmwijk.

Meedoen
NMFF nodigt iedereen om mee te doen met de campagne ‘Energielabel omhoog, rekening omlaag’. Voor informatie kunt u contact opnemen met het NMFF-Servicepunt Energie Lokaal Flevoland (0320-253505).