Energiecafé over biomassa

2 mei 2017

Energiecafé over biomassa

Het energiecafé in West Overijssel komt er weer aan! Op donderdagavond 18 mei (inloop vanaf 19.00 uur) zijn we in Café Kappers in Hoonhorst en hebben we het over biomassa. Hoe start je als lokaal initiatief een bio-energie project over houtachtige biomassa? Waar haal je de biomassa vandaan? En welke partijen zijn handig om bij je initiatief te betrekken? En natuurlijk nemen we een kijkje bij de dorpskachel!

Het Energiecafé West Overijssel is dé ontmoetingsplek voor lokale energie initiatieven. Met het Energiecafé bieden wij een laagdrempelig platform voor onderlinge kennismaking en uitwisseling van ervaringen. Daarmee wordt het makkelijker om elkaar te benaderen en je netwerk te vergroten. Ook gemeenten, zowel ambtenaren als bestuurders, zijn van harte welkom. Want door samenwerking en afstemming kunnen projecten sneller gerealiseerd worden.

Programma

  • 19.30u  Welkom en toelichting op het programma
  • 19.40u  Mario den Hoedt (IM-makelaar), vertelt over de verschillende soorten houtachtige biomassa en hoe je als initiatief daar op een duurzame manier gebruik van kan maken.
  • 19.55u  Evert-Jan Hof (Hoornhorst) geeft een rondleiding en vertelt over de dorpskachel die zij hebben gerealiseerd.
  • 20.45u  Hans Kostense (de Groene Kolenboer) vertelt over zijn initiatief in de buurt van Deventer. En hoe zij het vergaren en verkopen van pellets koppelen aan landschapsonderhoud.   
    21.15u  Gelegenheid tot napraten en netwerken.

Informatie en aanmelden
Café Kappers in Hoonhorst vind je aan de Kerkstraat 7 in Dalfsen. In verband met de voorbereidingen graag vóór 15 mei aanmelden bij Loet van der Heijden: heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen, mail of bel ons.