Doet jouw organisatie ook mee aan de Nacht van de Nacht?

1 juni 2016

Doet jouw organisatie ook mee aan de Nacht van de Nacht?

In de Nacht van zaterdag 28 oktober is het voor de 13e keer de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een landelijk event waarbij de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor de gevolgen van lichthinder en voor energiebesparing. Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland werden meer dan 470 evenementen georganiseerd in het duister waar 45.000 mensen van hebben genoten. Meer dan 300 lokale organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht: sterrenclubs, natuur en milieuorganisaties, wandelverenigingen, outdoorbedrijven, natuurfotografen etc. Organiseert jouw organisatie ook een leuke activiteit tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 28 oktober? Laat het ons weten!

Waar is het nog donker?
Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan vaak minder en slimmer, zonder dat de veiligheid of sfeer in het geding is.  Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht in Overijssel vraagt Natuur en Milieu Overijssel aandacht voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Doe jij dit jaar ook mee?
Iedereen kan mee doen. Lokale organisaties kunnen tijdens de Nacht van de Nacht een leuke activiteit te organiseren, waarbij deelnemers kunnen genieten van de schoonheid van het duister.  Ga voor aanmelden naar de website Nacht van de Nacht. Op deze website vind je ook meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een toolbox vol promotiemateriaal. In de landelijke en provinciale communicatie nemen we geregeld de lijst met deelnemende organisaties, bedrijven en gemeenten mee.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel, Loet van der Heijden (038) 425 09 78,  heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl