Circulair aan de slag? Natuur en Milieufederatie Utrecht start servicepunt

30 januari 2018

Circulair aan de slag? Natuur en Milieufederatie Utrecht start servicepunt

Stel je voor: een economie waarin afval niet bestaat. Waarin restproducten de grondstoffen zijn voor nieuwe producten, of weer worden opgenomen door de natuur. Steeds meer mensen willen zo’n circulaire economie – maar ze krijgen te maken met hobbels. Het nieuwe Servicepunt Circulaire Economie van de Natuur en Milieufederaties Utrecht gaat mensen in de provincie Utrecht helpen om hun circulaire idealen in praktijk te brengen!

Initiatiefnemers in de circulaire economie zijn vaak gedreven, enthousiaste ondernemers of bewoners. Maar ze krijgen ook te maken met hobbels, zoals Europese afvalwet- en regelgeving of een gebrek aan toegang tot financiering of samenwerkingspartners. Bij dit soort issues ondersteunt het nieuwe Servicepunt Circulaire Samenleving van de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Het Servicepunt zorgt dat meer lokale initiatieven succesvol kunnen worden, door verbindingen te smeden tussen ketenpartners, overheden, kenniswerkers en afnemers.

Het servicepunt richt zich daarnaast ook op consumenten die zich verder willen verdiepen in de circulaire economie of die er gewoon zelf mee aan de slag willen. Daarvoor biedt het platform ook een plek aan aanbieders van een circulair product of dienst. Dus: op zoek naar een nieuwe wasmachine? Check dan eerst even het Servicepunt!