700 kinderen uit Zwolle genieten van de Stoere Buitendag

2 november 2015

700 kinderen uit Zwolle genieten van de Stoere Buitendag

 20141031_110938

Op vrijdag 30 oktober organiseerden Natuur en Milieu Overijssel, Travers, Doepark Nooterhof en Stichting Kinderboerderijen Zwolle de ‘Stoere Buitendag’ voor kinderen van basisscholen en BSO’s uit Zwolle. 700 kinderen gingen aan de slag in de natuur en op de boerderij. Want ook in de herfst is buiten spelen leuk, reuze gezond en avontuurlijk!

Zelf op zoek naar kruiden en groente uit de moestuin. Samen hout sprokkelen voor een heus kampvuur, waarboven je je eigen broodjes mag bakken en soep mag koken. Op bezoek bij alle boerderijdieren en voelen of ze hun wintervacht al hebben. En tot slot een pompoenlantaarn maken voor op de vensterbank op school. Op vrijdag 30 oktober deden maar liefst 700 kinderen uit Zwolle mee aan de Stoere Buitendag. Enthousiaste vrijwilligers begeleidden dit avontuur!  

20151030_092122Kinderen vaker in de natuur
Met de Stoere Buitendag willen Natuur en Milieu Overijssel, Travers, Doepark Nooterhof en Stichting Kinderboerderijen Zwolle meer kinderen in contact brengen met de natuur bij hen om de hoek en laten zien dat buiten spelen ook in de herfst erg leuk, leerzaam en gezond. In deze tijd vallen de gekleurde bladeren van de bomen, liggen de kastanjes en eikels voor het oprapen, bouwen egels een overwinteringsnestje en blaast de wind guur om je oren. Genoeg te doen en te beleven dus.
Uit een belevingsonderzoek dat TNS-Nipo onlangs in opdracht van provincie Overijssel heeft uitgevoerd, blijkt dat inwoners het belangrijk vinden dat kinderen meer in aanraking komen met de natuur. Daar is het bij de Stoere Buitendag nu precies om te doen!

 

De Stoere Buitendag is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel.