30 juni lanceren we een e-book voor in de klas: European Climate Change Curriculum

20 juni 2022

30 juni lanceren we een e-book voor in de klas: European Climate Change Curriculum

A Pan-European approach to teaching and learning about climate change in Europe

Klimaatverandering is één van de grootste, zo niet dé grootste uitdaging van onze tijd. Tegelijkertijd leren onze leerlingen hier maar weinig van op school. Op misschien een les in biologie of aardrijkskunde na. Gek toch? Daarom hebben vier NGO’s en vier scholen uit Servië, Spanje, Denemarken en Nederland de handen ineengeslagen om een e-book te schrijven met daarin de gevolgen van en de oplossingen voor klimaatverandering vanuit een Europees perspectief: The European Climate Change Curriculum.

De Natuur en Milieufederaties nodigen leerkrachten in heel Nederland uit om onze lancering van het boek bij te wonen op 30 juni. We zullen niet alleen de lesmodule demonsteren, maar hebben een ook een inspirerende lezing van niemand minder dan de bekende meteoroloog Reinier van den Berg. We serveren ook een lekkere lunch.

Bekijk hier alvast het e-book

Kennis over klimaatverandering begint in de klas

Elke week komen tienduizenden Europese jongeren bijeen om hun frustratie te uiten over het gebrek aan echte actie die de doelstellingen van de akkoorden van Parijs zullen halen. Om de volgende generatie Europese burgers in staat te stellen samen te werken en internationale en innovatieve oplossingen te ontwikkelen, moeten zij moeten ze de uitdagingen en ideeën van andere landen kennen. Daarnaast moeten ze weten hoe het probleem op Europees niveau wordt aangepakt. Dat begint natuurlijk in de klas.

Met het e-book willen we leerkrachten handvatten geven om dit belangrijke thema te integreren in hun lessen. Op 30 juni zullen we het e-book officieel lanceren. Dus ben jij op zoek naar een manier om klimaatverandering te bespreken in jouw lessen? Sluit gerust aan!

Leerlingen uit Denemarken, Servie, Spanje en Nederland leren over klimaatverandering in Denemarken

Het programma

Iedereen die geïnteresseerd is klimaatverandering als onderwijsthema is van harte welkom. De lancering vindt plaats in de Amsterdam International Community School (Arent Janszoon Ernststraat 1179, Amsterdam). Het programma begint om 09.00 uur tot 12.30 uur, inclusief lunch. De lancering zal volledig in het Engels zijn.

Tijdschema:

9:00 – 9:15 Inloop met koffie en thee

9:15 – 9:45 Introductie van het project en het e-book

9:45 – 10:45 Lezing van meteoroloog en oud weerman Reinier van den Berg over klimaatverandering

10:45 – 11:00 Korte pauze

11:00 – 12:00 Workshop voor leerkrachten: hoe gebruik je het European Climate Change Curriculum om klimaatverandering in jouw lessen te verweven?

11:00 – 12:00 Workshop voor leerlingen

12:00 – 12:30 Lunch

Naar het aanmeldformulier