28 januari TEDxZwolle. Kom jij ook?

30 september 2014

28 januari TEDxZwolle. Kom jij ook?

Op woensdag 28 januari 2015  organiseren wij samen met 22 partners TEDxZwolle. Een inspirerende en enerverende dag waarin (inter)nationale sprekers en performers je meenemen in de wereld van water, weersextremen, stedenbouwkunde en de vernieuwende krachten van onderop. Geen standaard congres, maar een dag met korte TED-talks en entertainment  die al je zintuigen prikkelen en waardoor je met een hoofd vol inspiratie  naar huis gaat.

Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je dan vandaag nog in via http://www.tedxzwolle.nl. Je ontvangt dan van het laatste nieuws en een persoonlijke uitnodiging waarin je leest hoe je aan een ticket voor 28 januari kunt komen.

Climate-Active-Cities
Nederland is een waterrijk land. De zee is, met uitzondering misschien van zuid-oost Nederland, nooit ver weg. Ons land is rijk aan prachtige meren en machtige rivieren. Het water-landschap levert ons prachtige vergezichten, beweging, (be)spiegeling en recreatie. Maar water kan ook voor problemen zorgen. Hoosbuien met enorme files tot gevolg, rivieren die buiten hun oevers treden, onder gelopen straten en kelders, schade aan energiecentrales en ziekenhuizen. De kwetsbaarheid van Nederland voor dit soort extreem weer neemt bovendien toe. Verstedelijking en klimaatverandering zorgen voor heviger regen, maar ook voor hittestress en langdurige droogte. Om de maatschappelijke en economische schade te beperken zijn er nieuwe, slimme oplossingen nodig die onze steden waterrobuust en klimaatbestendig maken. Dat is niet alleen een uitdaging voor de overheid, architecten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook samenwerking met en initiatieven van bewoners voor hun eigen leefomgeving  vormen de sleutel tot een nieuwe stad. In TEDxZwolle 2015 komt het allemaal aan bod. Kom daarom 28 januari 2015 naar de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle ‘’for ideas worth spreading”.

Partners TEDxZWolle
De organisaties die TEDxZwolle 2015 mogelijk maken zijn: Arjan Duijn Consultancy, Boerdam, Deltares, Deltion, gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle, Landschap Overijssel, Ministerie van I&M, Natuur en Milieu Overijssel, Polymer Science Park, Rabobank IJsseldelta, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, VHG, Vitens , Waterschap Groot Salland, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei-Veluwe, Waterschap Vechtstromen en Waterschap Zuiderzeeland.

DSC01967