fietstocht

fietstocht

2 juli 2018
12:00

Ter Hooge

Vanaf 21 juni tot 30 november organiseert IVn rondleidingen op de buitenplaats Ter Hooge.
Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg in Middelburg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge.

De buitenplaats is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar licht geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Daarvóór was de aanleg volgens de streng barokke stijl.

In 2003 zijn in de omliggende landerijen o.a. Zeeuwse hagen, drinkpoelen en solitairen aangebracht naar vooroorlogs heggenlandschap: de zogenaamde Tuin van Zeeland, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.

Deelname

Deelname is voor IVN-leden gratis. Niet-leden betalen € 3.00 aan de gids, bij voorkeur gepast. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk.

Thema’s en data rondleidingen

Thema: Hoog zomer
Datum: vrijdag 19 juli
Tijd: 19.30 uur

Thema: Natuurlijk nazomerfestival
Datum: Zaterdag 31 augustusTijd: 10.00 uurThema: HerfstkleurenDatum: 12 oktoberTijd: 10.00 uurThema: Winterse rustDatum: 30 novemberTijd: 10.00 uur

Terug naar agenda

fietstocht