Minella Haazelager

Minella HaazelagerMinella Haazelager

Sinds 2020 werk met veel plezier aan allerlei projecten rondom biodiversiteit bij de Natuur en Milieufederatie in Noord-Holland. Ik hou me onder andere bezig met klimaatadaptatie, duurzame landbouw, vergroening van steden en de bescherming van het Noord-Hollandse landschap. Ik heb veel contact met bewonersinitiatieven, overheden en andere natuurorganisaties. Ik werk ook aan kennisontwikkeling en lobby rondom deze thema’s. 

Voor de Natuur en Milieufederaties ben ik projectleider voor het landelijke project Groene Bondgenoten. Hierbij werk ik samen met projectleiders van andere natuurorganisaties aan het ontwikkelen van tools en ondersteuning voor groene vrijwilligers die mee willen praten over ontwikkelingen in hun omgeving. Bijvoorbeeld via de participatiemogelijkheden die de Omgevingswet biedt of door (nieuwe) samenwerkingen aan te jagen. 

Vanuit mijn woonplaats in Alkmaar ga ik graag de duinen of de polder in. Je vindt mij ook vaak met m’n neus in een boek of achter mijn camera. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook zelf een groene vrijwilliger: ik geef natuurlessen aan basisschoolklassen.

Profiel Minella Haazelager

Minella Haazelager

Projectleider Groene Bondgenoten