Groene Bondgenoten

Groene Bondgenoten

In Nederland zetten jaarlijks meer dan honderdduizend vrijwilligers zich in voor natuur, landschap en milieu. Sommigen komen één of twee keer per jaar in actie, anderen zijn het hele jaar rond actief. Allemaal hebben ze hun eigen achtergrond, kennis en motivatie. Maar één ding hebben ze gemeen: ze willen een verschil maken.

Gelukkig is er in Nederland aan ‘groene vrijwilligers’ geen gebrek. Als vrijwilligers en lokale initiatieven samenwerken, ondersteund door professionele organisaties, kunnen zij hun gezamenlijke kennis en netwerk inzetten om hun invloed te versterken en het lokale beleid effectiever te beïnvloeden. Daarom is het essentieel dat we zorgen voor verbindingen.

Partners

Groene Bondgenoten is een landelijke samenwerking van IVN, LandschappenNL, Vogelbescherming, SoortenNL en de Natuur en Milieufederaties. Met steun van de Nationale Postcode Loterij helpen we vrijwilligers om lokaal een nóg grotere bijdrage te leveren aan herstel van biodiversiteit. In steden en dorpen, in de natuur en op het platteland.

Het doel

  • 100 locaties met impact
  • 25 locaties met samenwerkingsverbanden van groene vrijwilligers met buurtinitiatieven en lokale partners
  • 10 samenwerkingsverbanden ontwikkelen zich tot partner van hun gemeente

Vragen? Neem contact op!

Profiel Minella Haazelager

Minella Haazelager

Projectleider Groene Bondgenoten