Vrijwilligers gezocht voor Natuurlijk Samen in Heino of Zwolle

24 februari 2016

Vrijwilligers gezocht voor Natuurlijk Samen in Heino of Zwolle

groen en zorg

Word jij onze vrijwilliger voor Natuurlijk Samen in Heino of Zwolle?

Vind je het leuk om  natuuractiviteiten te organiseren voor ouderen en kinderen? Zoals natuurwandelingen, waterdieren zoeken, natuurfilms kijken, de moestuin onderhouden of oud Hollandse spelletjes in de natuur? Meld je dan als vrijwilliger bij ons aan.

Zorgspectrum Het Zand wil haar cliënten meer onderdeel van de wijk en de plaatselijke samenleving laten zijn. Dit door jong en oud te laten genieten van elkaar en de natuur. Natuur en Milieu Overijssel en Het Zand werken samen om ontmoeting, gesprek en samenwerking tussen cliënten, kinderen en wijkbewoners te versterken. De natuur is dan ook de verbindende schakel. We streven naar een maandelijkse natuurbelevingsactiviteit voor de cliënten van Het Zand (Heino en Zwolle), leerlingen van basisschool De Dolfijn (Heino) en wijkbewoners (Zwolle-Zuid).

De tuinen en de groene omgeving van de verzorgingshuizen van Het Zand zijn het startpunt voor verschillende sociale activiteiten in de natuur. Voor de uitvoering van deze Natuurlijk Samen activiteiten zijn wij op zoek naar een pool van 5 tot 6 vrijwilligers die het leuk vinden om educatieve natuuractiviteiten te begeleiden. Lijkt jou dit leuk? Neem dan contact op met Peter Adema via adema@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038-4250960.

Bekijk hier een impressiefilmpje over de activiteiten in Zwolle. En hier over de activiteiten in Heino.

Vaardigheden & Interesses

  • Je hebt affiniteit met ouderen en kinderen en je kunt je inleven in hun belevingswereld;
  • Je bent geïnteresseerd in natuur en vindt het leuk je hierin te verdiepen;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om nieuwe creatieve werkvormen te gebruiken;
  • Je vindt het leuk om samen met Natuur en Milieu Overijssel en Zorgspectrum Het Zand educatieve natuurprogramma’s samen te stellen.

Tijdsbeslag en ondersteuning 

  • Tijdsinvestering: in te delen naar eigen behoefte, wel tijdens schooluren, maximaal 1x per maand.
  • Begeleiding: je werkt in nauwe afstemming en samenwerking met medewerkers van Het Zand en Natuur en Milieu Overijssel.
  • Training: je krijgt een korte training waarin aandacht is voor het werken met ouderen (ook met dementie) en kinderen (4 jaar tot 12 jaar).
  • Vergoeding: per activiteit is er een kleine vergoeding beschikbaar.
  • Verzekering: wij zorgen voor een vrijwilligerscontract waarmee je verzekerd bent tijdens het werk.

Meer informatie/interesse: Bel of mail met Peter Adema, 038-4250960, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl