Kijk hier de livestream van Nacht van de Nacht terug

1 november 2021

Kijk hier de livestream van Nacht van de Nacht terug

Wil je nog even nagenieten van de Nacht van de Nacht op 30 oktober? Dat kan! Kijk dan hierboven onze livestream terug of ga naar YouTube.

Nacht van de Nacht wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld.

Ambassadeurs in de livestream

Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er in heel het land diverse activiteiten geweest. De livestream werd gehouden vanuit twee locaties: kerk De Karmel in Woudsend en Fort bij Vechten. Tijdens de livestream zijn sterrenkundige Jeffrey Bout en theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra aanwezig in Woudsend. Natuurfotograaf Johan van der Wielen is in Fort bij Vechten. Deze ambassadeurs vertellen vanuit hun eigen expertise en nemen je mee op avontuur de donkerte in.

Jeffrey Bout tijdens de Nacht van de Nacht in Woudsend

Mag het licht uit?

Lichtvervuiling verstoort het ritme van mens en dier. Daarnaast kost kunstlicht van bedrijven onnodig veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht staan we stil bij de effecten van lichtvervuiling en kijken we hoe mooi de nacht is als de lichten uit zijn.

Ruim 71% van bedrijven houdt lichten onnodig aan in de nacht, dat blijkt uit onderzoek door de Natuur en Milieufederaties (NMF’s). Bedrijven verspillen met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks zo’n 536 miljoen kWu: een stroomverbruik van 150.000 huishoudens. Dat blijkt uit een schatting van ECN, het nationale instituut voor energie-innovatie.

Naar de livestream op YouTube

Tags: