Doe mee met de Nacht van de Nacht 2019

23 september 2019

Doe mee met de Nacht van de Nacht 2019

Voor steeds meer Nederlanders lijkt duisternis een groot goed te zijn. Zeker als we mogen afgaan op de groeiende belangstelling voor de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Ieder jaar kun je tijdens de Nacht van de Nacht op tal van locaties in het hele land genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Op 26 oktober is het weer zover!

Er is voor jong en oud van alles te doen; van wandelingen, nachtpoëzie tot fotoworkshops of dineren in het donker. Ook doven veel gemeenten en bedrijven de reclameverlichting en verlichting van gebouwen en terreinen. De 15e Nacht van de Nacht vindt plaats op zaterdagavond 26 oktober 2019. De Natuur en Milieufederaties roepen iedereen op om, waar mogelijk, tijdens deze nacht de lichten te doven.

Drenthe: Waarom is het ’s nachts donker?

In Drenthe belooft de opening van de Nacht van de Nacht een inspirerende avond te worden. Archeoloog Mans Schepers, een ASTRON-astrofysicus en hoogleraar Astrofysica en Kosmologie prof. dr. Vincent Icke vertellen over licht, donker en de sterren. Daarna is er de mogelijkheid om samen met verhalenvertelster Jeanet Landman buiten het echte donker in te gaan.
Meer info en aanmelden

Friesland: Nationaal Park van It Fryske Gea

In het hart van Friesland ligt het Nationaal park de Alde Feanen, het grootste laagveen moeras van Noordwest Europa met een grote verscheidenheid aan planten, dieren en vogels. Ga met de FMF mee en beleef het duister tijdens de Nacht van de Nacht in de Alde Feanen! Stap in een praam van de Wartenster en geniet van de nachtelijke beelden en geluiden in het Nationaal Park. Of doe mee met een workshop nachtfotografie waarbij je foto’s leert maken van de prachtige nacht in het donker.
Meer info en aanmelden

Utrecht: Masterclass Sterrenkunde Govert Schilling

Govert Schilling (bekend van De Wereld Draait Door) is al jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Op zaterdag 26 okt geeft hij een spectaculaire Masterclass Sterrenkunde in het auditorium van het waterliniemuseum in Fort Vechten, Bunnik. Voorafgaand aan zijn lezing kun je een Lichtjesroute lopen over het Fort en na de lezing kun je met Govert Schilling en enkele collega astronomen nog door professionele telescopen kijken naar de sterren.
Meer info en aanmelden

Tags:

Alle activiteiten in de Nacht van de Nacht van 26 oktober in Nederland

Bekijk ze hier