Doe mee aan de Nacht van de Nacht fotowedstrijd!

21 juni 2013

Doe mee aan de Nacht van de Nacht fotowedstrijd!

21 juni is het midzomernacht. Een mooie gelegenheid om nachtfoto’s te maken. Geniet u van een prachtige sterrenhemel of ergert u zich juist aan de lichtvervuiling bij u in de buurt? Maak er een foto van en doe mee aan de Nacht van de Nacht fotowedstrijd. En misschien wint u het Nacht van de Nacht boekenpakket ter waarde van 80 euro?

Via de Facebookpagina van de Nacht van de Nacht kunt u tot 5 augustus uw foto(‘s) uploaden. Vergeet niet eerst de facebookpagina te liken! Zorg vervolgens dat zoveel mogelijk familieleden, vrienden en kennissen op uw foto stemmen. De foto met de meeste stemmen wint het Nacht van de Nacht boekenpakket.

Nacht van de Nacht boekenpakket
Het Nacht van de Nacht boekenpakket bestaat uit vier prachtige boeken van André Kuipers en Govert Schilling. Naast twee boeken voor volwassenen bevat het pakket ook twee kinderboeken:

·         Expeditie 30/31 – het unieke fotoverslag van de ruimtereis van André Kuipers met de mooiste beelden van de missie naar het internationale ruimtestation ISS, aangevuld met exclusief fotomateriaal van de lancering en landing.

·         Handboek Sterrenkunde – het ultieme basisboek voor de sterrenkunde, geschreven door de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling, boordevol nuttige informatie, schitterende illustraties en foto’s, interessante weetjes, tips om zelf de sterrenhemel waar te nemen, en natuurlijk de nieuwste resultaten van het ruimteonderzoek.

·         Andre het astronautje – Kleine André vindt de maan heel mooi. Elke dag kijkt hij ernaar. Overdag is de maan grijs, maar ‘s nachts is hij geel. ‘Waarvan is de maan eigenlijk gemaakt?’ vraagt hij aan muis. ‘Van diamant? Of van kaas misschien?’ André zou er weleens een hapje uit willen nemen…

·         De ontdekking van de sterren – Hoe komen de sterren aan hun naam? Hoe geven ze licht? En zijn er echt meer sterren in het heelal dan zandkorrels op aarde?

Winnaar
Tot en met zondag 4 augustus kunt u uw foto plaatsen. De winnaar wordt op 5 augustus 2013 bekend gemaakt via de Nacht van de Nacht Facebookpagina. Ook ontvangt de winnaar per e-mail persoonlijk bericht. Lees voor deelname goed de voorwaarden van de fotowedstrijd. U vindt het reglement op de website www.nachtvandenacht.nl.

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht vindt plaats in de nacht van 26 op 27 oktober 2013. Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland ruim 300 activiteiten georganiseerd om deelnemers de schoonheid van de nacht te laten beleven. Ook doven vele gemeenten, beheerders van gezichtsbepalende gebouwen en bedrijven de verlichting tijdens de Nacht van de Nacht. Met het evenement vragen de Natuur- en Milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling.