De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Wat beweegt ons

Wat beweegt ons

Nederland heeft prachtige provincies met ieder hun eigen pracht. Alle landschappen zijn uniek met hun eigen historie en natuur. Stel je een provincie voor zonder deze diverse natuur en unieke landschappen. Dat kunnen wij ook niet! 

De Natuur en Milieufederaties werken aan een gezond (leef)milieu, een gevarieerd landschap en veelsoortig natuur. Dit doen we met duizenden betrokken mensen, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Wij zijn trots op datgene wat we bereikt hebben. De grootste verdienste is dat natuur en milieu gemeengoed zijn geworden. Het streven naar duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit is inmiddels breed verankerd in de Nederlandse samenleving. De landelijke campagnes ‘Nacht van de Nacht’, ‘HIER opgewekt’ en ‘Big Jump’ zijn een groot succes. Maar we zijn er nog niet.

Onze overtuiging is dat iedereen, nu en later, moet kunnen genieten van een mooi en duurzaam Nederland. We blijven ons inzetten om duurzame ontwikkelingen te versnellen. We zien dat grondstoffen en ruimte steeds schaarser worden, de afhankelijkheid van energie groot is en de overheid zich terugtrekt van het thema ‘natuur en milieu’; allemaal zaken die ons en vele met ons aan het hart gaan. Dat zet ons in beweging. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF