Vacature Directeur BMF

Als waakhond van het Brabantse erf, is de Brabantse Milieufederatie uitgegroeid tot een brede netwerkorganisatie voor natuur en milieu. Met 12 medewerkers geeft de BMF zo’n 100 lokale natuur- en milieugroepen een provinciale stem. Wij profileren ons op belangrijke duurzaamheidsthema’s voor Brabant, zoals ecologisch verantwoorde landbouw en veeteelt, energietransitie en biodiversiteit. Met onze zusterorganisaties roeren wij ons ook nationaal.

Om leiding te geven aan dit belangrijke werk, zoeken wij een opvolger voor onze directeur, die met pensioen gaat.

De directeur die wij nodig hebben is in ieder geval:

• een inspirerend en verbindend leider, zowel voor het team van medewerkers als naar onze achterban van vrijwilligers en supporters;
  • maatschappelijk breed ontwikkeld, met een sterk gevoel voor natuur en milieu;
  • een netwerker met oog voor publiciteit, politiek-bestuurlijke en juridische verhoudingen;
  • een bestuurder met ondernemersgeest die inspeelt op de veranderende tijdgeest en de financiële en maatschappelijke basis van de BMF weet te moderniseren.

Meer informatie over de functie van directeur en over de BMF is te vinden in de volgende documenten:

Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV kunnen tot uiterlijk 25 november worden gericht aan Ron Lodewijks, voorzitter van de Raad van Toezicht, via lodewijksbmf@gmail.com. Nadere inlichtingen over de functie zijn te verkrijgen bij Ron Lodewijks via 06-51583605 (tot 28 oktober) en bij Henk Teusink, lid van de Raad van Toezicht, via 0485-315136.

De kandidaten worden beoordeeld door een selectiecommissie waarin Raad van Toezicht, achterban en personeel van de BMF zijn vertegenwoordigd. De sollicitatiegesprekken hebben plaats op donderdag 1 december en woensdag 14 december.