Stagiair Communicatie (0,8 fte)

Vanaf 1 januari of 1 februari  2019 en voor minimaal 4 maanden

De Natuur en Milieufederaties en Natuur en Milieufederatie Utrecht bieden een leerzame en afwisselende stageplek aan met goede begeleiding. We zijn gevestigd in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station en we hebben lekkere fairtrade koffie. In de werkzaamheden  is geen dag bij ons hetzelfde. Campagnes, Social media, pers, digitale nieuwsbrieven, websites, filmen, researchen, interviews doen, drukwerk et cetera. Alle facetten van het communicatievak komen dagelijks bij ons langs en eigen ideeën worden op prijs gesteld. Schuif jij bij ons aan? Wij leren je graag de kneepjes van het vak.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een creatieve HBO-stagiaire, die sterk is in social media, lekker vlot kan schrijven en dol is op het creëren van content.

Werkzaamheden
Je gaat aan de slag als junior communicatie collega. Er zijn werkzaamheden te doen op onze websites en social media kanalen. Samen met een collega zet je een online strategie op. Daarnaast kun je samen met een andere stagiair af en toe op pad voor een interview. Het organiseren van bijeenkomsten en andere acties behoort ook tot je takenpakket. Het maken van communicatiemiddelen zoals flyers, posters, filmpjes, tv spotjes en werken aan een campagnewebsite, bijvoorbeeld voor onze landelijke Nacht van de Nacht campagne. En verder natuurlijk alles wat zo dagelijks bij ons langs komt.

Wat bieden wij?
Een afwisselende meeloopstage waarbij je ook de tijd krijgt om aan je verslag te werken of af en toe vrij te plannen. Je maakt kennis met veel onderdelen van het communicatievak. Je wordt begeleid door opgeleide communicatieprofessionals. We bieden een stagevergoeding van €250 bruto.

Profiel
We zoeken een pro-actieve stagiair die goed kan schrijven, creatief is in vormgeving, aanpassingen kan doen aan de website, nieuwe media zoals Facebook, YouTube en LinkedIn kan bijhouden, contacten onderhoudt met klanten. Persberichten en nieuwsberichten schrijft en eventueel filmpjes maakt en monteert. Bij voorkeur iemand met een rijbewijs.

Bedrijfsinformatie
Natuur en Milieufederatie Utrecht is een middelgrote maatschappelijke organisatie. Met ongeveer 15 medewerkers werken we aan een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht: Dat doen we met heel veel projecten en campagnes, ter stimulering van; – schone en duurzame energie uit windmolens en zonne-energie – duurzame, biologische landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en gif – fietsen, elektrische auto’s en scooters voor schonere lucht en minder CO2 uitstoot – energiebesparende maatregelen, energiebesparing en zuinige verlichting – projecten met meer groen en behoud van voldoende groen in de Provincie – oplossingen die duurzaam en vernieuwend zijn Lees hier meer: www.nmu.nl
De stagiair(e) gaat daarnaast ook aan de slag voor het landelijke samenwerkingsverband van de 12 Natuur- en Milieufederaties, zie www.natuurenmilieufederaties.nl die landelijke projecten en campagnes als Nacht van de Nacht organiseert.

Reageren
Je kunt je mail en cv sturen naar Mattheus Bleijenberg. Interesse en/of vragen? mail: m.bleijenberg@nmu.nl of Bel 06-53353793.