Stagiair Communicatie / Multimediadesign

Najaar 2018 en voor minimaal 4 maanden
De Natuur en Milieufederaties zoekt samen met de Natuur en Milieufederatie Utrecht een nieuwe stagiair. We bieden een leerzame en afwisselende stageplek met goede begeleiding. Je gaat aan de slag als “cameraman, designer, ontwerper, editor, copywriter, social media medewerker, eventmanager, journalist, website bouwer” etc. Kortom, je gaat aan de slag met alle facetten binnen de moderne crossmediale communicatie en je krijgt daarin genoeg ondersteuning om ook heel veel te leren. Je gaat aan de slag met verschillende campagnes, zoals op het gebied van klimaat en energie (zie www.nmu.nl) , op het gebied van luchtkwaliteit (www.GezondOpPad.nl) en op het gebied van duurzaam verlichten / energiebesparing voor de www.nachtvandeNacht.nl campagne. Ter ondersteuning van deze multimediale campagnes zoeken we een derde of vierdejaars stagiair voor een echte meewerkstage.

We zoeken in het najaar 2018 een stagiair communicatie, multimedia, mediadesign of soortgelijk ter ondersteuning.

De taken zijn onder andere:

• Het onderhouden van verschillende websites, sociale media zoals Facebook, Youtube
  • Het bedenken van concepten en maken van ontwerpen, vormgevingsklussen
  • Maken van foto’s en films en ondersteunen bij evenementen en bijeenkomsten
  • Het schrijven en plaatsen van artikelen op de website, Twitter en Facebook
  • Maken van communicatiemiddelen zoals flyers, posters, filmpjes, tv spotjes en werken aan een campagnewebsite
  • Schrijven en uitdoen van nieuwsberichten en persberichten
  • Doen van kleine nieuws genererende onderzoeken en meedenken bij de campagnes
  • Maken van multimediale presentaties
  • Contacten met BNers, bedrijven en hogescholen ter ondersteuning van de campagne.

Kortom, we bieden een veelzijdige stageplek voor een heel goed doel, met heel veel mogelijkheden en waar je heel veel kunt leren.

We zijn gevestigd in een modern kantoor in het centrum van Utrecht en op loopafstand van het NS station. Goed bereikbaar dus met de fiets, de trein of de bus.

Profiel
We zoeken een pro-actieve stagiair die goed kan schrijven, creatief is in vormgeving, aanpassingen kan doen aan de website, nieuwe media zoals Facebook, YouTube en LinkedIn kan bijhouden, contacten onderhoudt met klanten. Persberichten en nieuwsberichten schrijft en eventueel filmpjes maakt en monteert. Bij voorkeur iemand met een rijbewijs.

Bedrijfsinformatie
Natuur en Milieufederatie Utrecht is een middelgrote maatschappelijke organisatie. Met ongeveer 15 medewerkers werken we aan een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht: Dat doen we met heel veel projecten en campagnes, ter stimulering van; – schone en duurzame energie uit windmolens en zonne-energie – duurzame, biologische landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en gif – fietsen, elektrische auto’s en scooters voor schonere lucht en minder CO2 uitstoot – energiebesparende maatregelen, energiebesparing en zuinige verlichting – projecten met meer groen en behoud van voldoende groen in de Provincie – oplossingen die duurzaam en vernieuwend zijn Lees hier meer: www.nmu.nl

Stagevergoeding
Euro 250 bruto bij full time stage

Reageren
Je kunt je mail en cv sturen naar Mattheus Bleijenberg. Interesse en/of vragen? mail: m.bleijenberg@nmu.nl of Bel 06-53353793.