De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Aanbieding voordeelagenda Postcode Loterij

Aanbieding voordeelagenda Postcode Loterij

DEZE ACTIE IS INMIDDELS AFGESLOTEN

Muziek- en dansspektakel Conference of the Birds
In juli vond in het Groene Ster gebied bij Leeuwarden het megaspektakel ‘Conference of the Birds’ plaats: een verrassende muziek- en dansvoorstelling op locatie. Honderden muzikanten speelden de European Bird Symphony van de Friese componist Sytze Pruiksma. Tijdens de voorstelling werd het publiek letterlijk omringd door muzikanten, beelden en dansers. De overweldigende ‘klanklandschappen’ lieten het  verhaal van biodiversiteit, vogeltrek en culturele diversiteit intens beleven. Het megaspektakel ‘Conference of the Birds’ werd georganiseerd in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Leeuwarden-Fryslân 2018: Culturele Hoofdstad
Leeuwarden-Fryslân is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De verbinding tussen cultuur en natuur is een belangrijk onderdeel in het programma van het culturele jaar. Biodiversiteit is daarbij een cruciaal thema. In veel landen staat de soortenrijkdom onder druk en is daardoor een actueel Europees thema met toenemende urgentie. Nederland staat onderaan de Europese lijstjes van biodiversiteit.

Meer biodiversiteit
Elke stap naar een wereld met meer biodiversiteit vieren we. In 2018, als Leeuwarden-Fryslân het culturele hart is van Europa, doen we dat met verschillende activiteiten onder de noemer ‘Kening fan ‘e Greide’ waar de Friese Milieu Federatie bij is aangesloten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF