De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Heel Drenthe Zoemt

Heel Drenthe Zoemt

Met de campagne Heel Drenthe Zoemt vraagt de Natuur en Milieufederatie Drenthe aandacht voor biodiversiteit in bermen en landbouwgebied. Dit doet ze samen met onder andere Landschapsbeheer Drenthe, provincie Drenthe en Staatsbosbeheer.

Steuntje in de rug

Vaak is het wel duidelijk dat in beschermde natuurgebieden veel wilde planten en dieren leven. Minder bekend is het grote aantal soorten dat floreert in bermen, houtwallen en akkers. Samen met natuurspotters en liefhebbers wordt daarom deze leefomgeving in kaart gebracht. Met hen maakt de Natuur en Milieufederatie Drenthe duidelijk wat er leeft, welke soorten een steuntje in de rug kunnen gebruiken en welke soorten meer bescherming nodig hebben.

Soort van de maand

Maandelijks zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe een typerende soort voor dit landschap in de spotlight en moedigt ze mensen met tips, vindplaatsen en andere leuke weetjes aan om de soort zelf te spotten en aan te melden op www.soortenkaartdrenthe.nl.

heeldrenthezoemtGeïnteresseerd in de verhalen uit de agrarische natuur? Of op zoek naar icoonsoorten voor dit landschap? Volg dan de Facebookpagina of kijk op www.heeldrenthezoemt.nl!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF