Gezocht: testers voor serious game AllThings.bioPRO

1 december 2022

Gezocht: testers voor serious game AllThings.bioPRO

Het Europese project AllThings.bioPRO betrekt inwoners bij het vormgeven van de bio-economie, waarin hergebruik en biobased materialen centraal staan. In samenwerking met burgerpanels ontwikkelden we een Serious Game: Mission BioHero. Nu is het tijd om de game te te testen. Dus: ben jij een enthousiast smartphone-gamer en wil je jouw kennis en ervaring inzetten voor een groen doel? Meld je dan aan voor de test workshops voor Mission BioHero op 13 december of 25 januari. Als tester maak je kans op tickets voor de Gamescon conferentie 2023.

Ik meld me aan als game tester!

De game: Mission BioHero

Het spel Mission BioHero bestaat uit acht campaigns, die je als speler moet doorlopen. De campaigns bevatten minigames zoals quizzen en real-life taken die moeten worden opgelost: zogenaamde city-builders. Het ultieme doel is om van een stad met een niet-duurzame grondstoffenketen een schone en duurzame stad te maken. Mission BioHero is beschikbaar als smartphone-game.

Word tester

Lijkt het jou leuk om deze game te testen? Meld je dan aan voor één van de online test-workshops op 13 december van 19.00 tot 21.00 of 25 januari van 16.00 tot 18.00. Tijdens deze workshop kun je de game spelen en jouw eigen ervaringen en ideeën over de game delen met andere spelers én de game developers. Zo draag je bij aan aan het verbeteren van Mission BioHero. Extra leuk: onder de deelnemers worden tickets verloot voor de Gamescom conference in augustus in Keulen, Duitsland! Let op, de workshops zijn in het Engels.

Ik meld me aan als game tester!

Allthings.bioPRO

Allthings.bioPRO is een Europees project over de bio-economie. In een bio-economie krijgen plantenresten, maisafval of bamboepulp een tweede leven als bijvoorbeeld een boterhamzakje of shampoofles. Daar kijk je misschien even wat gek van op, maar het is wél de toekomst. Het project focust zich op vier thema’s die onderdeel zijn van ons dagelijks leven: voedselverpakkingen van biomassa, duurzame mode, duurzame producten van biomassa voor kinderen en scholen, en banen en carrières in de bio-economie. Deze thema’s komen dan ook terug in de smartphone game Mission BioHero. Door deze serious game raken meer mensen bekend met de bio-economie, op een leuke manier.

Lees meer over Allthings.bioPRO op de projectpagina