Stem op jouw favoriet voor de Duurzaamheidsprijs 2017

21 augustus 2017

Stem op jouw favoriet voor de Duurzaamheidsprijs 2017

Nog vier finalisten strijden om de Utrechtse Duurzaamheidsprijs van 2017. Dit jaar gaat de prijs naar projecten of initiatieven in de provincie Utrecht die bijdragen aan een circulaire economie. Bijvoorbeeld door minder grondstoffen te verbruiken of grondstoffen te hergebruiken. Van 21 augustus tot en met 8 september kun jij stemmen op jouw favoriet. Samen met de stemmen van de juryleden kun jij dan mede bepalen wie de Duurzaamheidsprijs wint. De winnaar wordt op 10 oktober bekendgemaakt.

Ga hier direct naar de stempagina en breng jouw stem uit!

De finalisten

favorietMaar liefst 45 initiatieven werden ingezonden. Vier van hen zijn door de vakkundige jury gekozen tot finalist. De finalisten die nog strijden om de eindzege zijn:

  • I-did: recycling van oude kleding en textiel tot gerecycled vilt voor hoogwaardige designproducten;
  • Circulair Paviljoen the Greenhouse: tijdelijk volledig circulair en demontabel paviljoen met horeca- en vergaderfuncties op Utrechts braakliggend terrein;
  • Instock: Restaurantketen, koken met onverkochte producten zet voedselverspilling letterlijk op de kaart;
  • Lease a jeans – MUD Jeans: Recycling van fair-trade biologisch katoenen jeans door middel van een leaseconcept of statiegeld model.

De prijzen

Onder de winnende finalisten worden mooie prijzen verdeeld, onder andere een geldbedrag beschikbaar gesteld door Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht; een wisselbokaal; en een dag/dagdeel vergaderen inclusief rondleiding in het recent gerenoveerde circulaire hoofdkantoor van ASR.

In de spotlights

De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de provincie Utrecht (jurylid). Vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van de provincie worden in de spotlights gezet. De Duurzaamheidsprijs wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Rabobank Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht (jurylid), Verzekeringsmaatschappij ASR, Utrecht Sustainability Institute (jurylid), Van Scherpenzeel (jurylid) en We Beat the Mountain.

De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 10 oktober 2017, op de Dag van de Duurzaamheid, tijdens de Duurzame Week Utrecht.