Plan Boom op 20ste plek in Trouw Duurzame Top 100

7 oktober 2022

Plan Boom op 20ste plek in Trouw Duurzame Top 100

Plan Boom heeft een mooie 20ste plek gekregen in de Trouw Duurzame Top 100 van dit jaar. Een enorme waardering voor alle mensen die afgelopen jaren samen met ons bomen hebben geplant om klimaatverandering tegen te gaan. De erkenning motiveert om met volle kracht vooruit te gaan en nog veel meer bomen te planten. Samen maken we Nederland groener, mooier en gezonder.

Wat was het spannend, tijdens de bekendmaking van de Trouw Duurzame Top 100. Plan Boom was vooraf genomineerd voor een plek in de top 25, nu nog afwachten op welke plek we terecht zouden komen.

Erkenning voor al deze mensen

Netwerkdirecteur Annie van de Pas zat, met enkele Plan Boom-medewerkers in de zaal: “We zijn heel erg blij met de vermelding in de Trouw Duurzame Top 100. Het voelt echt als een erkenning van ons werk. En terecht ook, want het is een heel mooi project. Afgelopen twee jaar zijn er ruim 1,7 miljoen bomen geplant. Dat doen we samen met vrijwilligers, lokale groepen, boeren, bedrijven, gemeenten en provincies. De prijs is dus vooral voor al deze mensen.”

Meer over Plan Boom

 

Tags:

Jury-oordeel

Jurylid Qader Shafiq: “Bomen planten heeft ook een sociale en symbolische functie: het verbindt, en laat mensen ‘wortelen’. Plan Boom is een ware verbinder.”

Lees het artikel in Trouw