Opleiding docent Ecologisch Moestuinieren

1 oktober 2015

Opleiding docent Ecologisch Moestuinieren

EcologischMoestuinieren_Velt

Hou jij van ecologisch moestuinieren en heb je al enige ervaring? Wil je graag je kennis en ervaring doorgeven aan kleine of grote groepen beginnende tuiniers? Dan ben jij degene die wij zoeken!

De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) organiseert samen met Natuur en Milieu Overijssel en de  Milieufederaties van Noord-Brabant en Noord-Holland de opleiding Docent ecologisch moestuinieren met oog en hart voor de natuur.

Dankzij onze opleiding word je zélf docent en praktijkbegeleider ecologische moestuinieren. Je breidt je eigen kennis uit aan de hand van theorie- en praktijklessen en leert hoe je deze kennis overbrengt aan een groep. Daarnaast krijg je inzicht in groepsprocessen en leer je basistechnieken over het spreken en demonstreren voor groepen.

Jou opleiden doen we echter niet zomaar… We hebben plannen met jou! We rekenen er op dat we na de opleiding een beroep op jou kunnen doen voor het begeleiden van activiteiten rond ecologische moestuinen in Overijssel. Uiteraard tegen een vergoeding, een mooie kans dus om met je passie ook nog wat bij te verdienen.

Deelname aan de opleiding kost € 500,-. Hiervoor krijg je verspreid over 8 zaterdagen in de periode november 2015 – april 2016 theorie- en praktijklessen en het ‘Handboek Ecologisch Tuinieren’ van Velt. Dit zijn de handvaten om van jou een uitstekende docent te maken. De cursuslocatie is in het midden van het land.

Deelnemen?
Heb je interesse in deze opleiding? Lees de uitgebreide informatie, inclusief planning, vak inhoud en vergoedingsregelingen door op www.velt.be/cursusnl.

Wil je deelnemen? Vul dan de vragenlijst in en stuur hem voor 26 oktober naar Velt, Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem t.a.v. Lies Rottiers om je kandidaat te stellen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lies Rottiers (Velt) via lies@velt.be of Annefloor Zuurbier (Natuur en Milieu Overijssel) via zuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl.