NMO organiseert kennisbijenkomst ”Ondernemen met nieuwe eiwitten”

30 oktober 2015

NMO organiseert kennisbijenkomst ”Ondernemen met nieuwe eiwitten”

Op 8 december organiseren wij samen met provincie Overijssel, Rabobank en Kennispoort de kennisbijeenkomst  ‘’Ondernemen met nieuwe eiwitten’’.  Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de mogelijkheden commerciële teelt en verwerking van bijvoorbeeld insecten, Nederlandse soja, lupine, algen en kroos. Niet alleen voor menselijke consumptie, maar ook als basis voor veevoeder of zelf cosmetica. Op verschillende plekken in Nederland en ook in Overijssel zijn tientallen ondernemers inmiddels met succes in deze nieuwe business gestapt. Tijdens ”Ondernemen met nieuwe eiwitten” maak je kennis met een aantal van hen. 

Download hier de complete uitnodiging Kennisbijeenkomst Nieuwe Eiwitten

Er is een toenemende aandacht voor ‘nieuwe’  eiwitbronnen. Drijfveer is het duurzamer maken van de voedsel- en agro sector. Eiwitrijke levensmiddelen op basis van plantaardige eiwitten of insecten, ter (gedeeltelijke) vervanging van dierlijke, helpen hierbij. Welke commerciële kansen liggen er voor Overijsselse ondernemers om ‘’nieuwe’ eiwitten te produceren, verwerken en vermarkten? Deze vragen staan op dinsdag 8 december centraal tijdens de Kennisbijeenkomst ‘’Ondernemen met nieuwe eiwitten’’ in het provinciehuis in Zwolle. De bijeenkomst geeft u een uitgebreid overzicht van trends en bedrijven op gebied van aquatische eiwitten, peulvruchten en insecten. Een must voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in commerciële vernieuwingen in de agro&food sector.

Programma
Keynote spreker is Jeroen Willemsen, Innovatiemanager & Adviseur bij Food for Impact. Jeroen is dé spin in het web van de Nederlandse eiwittransitie. De vraag die Jeroen beantwoordt is: hoe kunnen we commerciële kansen verzilveren?

Ook kunt u deelnemen aan twee workshops. De workshops zijn:

Ronde 1

  1. Commerciële kansen voor algen teelt
  1. Productie en afzetmogelijkheden van Nederlandse soja als veevoer:
  1. Huidige en nieuwe eiwitten in diervoeding met speciale aandacht voor insecten

Ronde 2

  1. Productie en gebruiksmogelijkheden van algen en kroos in de veehouderij
  1. Productie en toepassing van soja en lupine in levensmiddelen
  1. Kweken en verwerken van insecten voor menselijke consumptie:

Praktische gegevens

Datum: 8 december. Tijd: 15.30–20.00 uur. Locatie: Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, Zwolle

Belangstelling? Meld u aan via deze link en geef aan naar welke workshops u graag wilt.