NMO organiseert Creathon Event Voedsel uit de streek

16 november 2017

NMO organiseert Creathon Event Voedsel uit de streek

Het kopen van producten uit de streek, een mooi en gezond landschap en boeren die daar aan bijdragen en baat bij hebben. Dit klinkt als een mooie win-win situatie! Helaas is dit vaak nog niet het geval in Overijssel. Daarom nodigt Natuur en Milieu Overijssel jou uit om een gaaf en innovatief idee te bedenken dat van voedsel uit de streek een ijzersterk concept maakt.

  • Ben jij beschikbaar op vrijdagmiddag 1 en zaterdag 2 december?
  • Ben je geïnteresseerd in voedsel en landbouw en duurzame ontwikkelingen?
  • Vind je het leuk om in teamverband te werken aan een pittige uitdaging?
  • Wil jij kans maken op één van de drie teamprijzen van €750,-?
  • Wil je kans maken op professionele ondersteuning voor het doorontwikkelen van je concept?

Natuur en Milieu Overijssel daagt techneuten, creatieveling, vrijdenkers en innovators uit met ze mee te denken. Voel jij je aangesproken? Meld je dan snel aan want het aantal plekken is beperkt! Aanmelden kan tot en met 19 november

Hoe ziet deze Creathon er uit?
Een volledig verzorgde 2-daagse Creathon waarbij 10 teams van 5 personen aan nieuwe concepten werken. De ideeën worden aan het einde gepitcht en beoordeeld door een jury. Tijdens het evenement wordt jouw team gecoacht en begeleid door experts. Je werkt samen met ondernemers uit de agro en food sector, professionals uit de psychologie en marketing, ICT-ers, studenten en mensen uit de design, kunst en cultuursector. De Creathon vindt plaats in Deventer.

Het doel van de Creathon
Het ontwikkelen van een creatief en sterk concept waardoor meer mensen regionale producten kopen én dat zowel de boer als het landschap hiervan profiteren. De uitkomsten worden samen met de teams in innovatielabs van het agro en food programma van provincie Overijssel doorontwikkeld.