Minisymposium “Natuur als voedsel voor mens en natuur”

7 januari 2016

Minisymposium “Natuur als voedsel voor mens en natuur”

Een graanakker met bloeiende randen, een houtwal, een productiebos van wilgen, een rijke  weide, een voedselbos; is het landbouw of natuur? Appels, peren, kiwi’s, rankspinazie,  olijfwilgen, aardperen; zijn het inheemse soorten of exoten? Wat is de cultuurhistorische achtergrond van onze hedendaagse denkbeelden over natuur? En wat zijn de mogelijkheden en meerwaarden van eetbare natuur voor de natuur, stad en landbouw in Flevoland?

Deze en diverse andere vragen komen aan bod tijdens het minisymposium Natuur als voeding voor mens  en natuur, dat de Natuur en Milieufederatie Flevoland, De Waard Eetbaar Landschap en Embergy op dinsdag 19  januari organiseren in de duurzaamheidswinkel in Lelystad. Tijdens het symposium wordt de kennis, praktijkervaring en de visie uit het gelijknamige visiedocument ontsloten met onder meer een prikkelende omdenksessie, een uitdagende quiz en een stoomcursus Voedselbosbouw.

Praktische informatie:
Dinsdag 19 januari 2016
12.00 – 17.00 uur
Duurzaamheidswinkel
Stadhuisplein 51, Lelystad

Het betreft een regionaal symposium dat de mogelijkheden verkent voor initiatieven binnen de provincie Flevoland; het symposium staat open voor mensen en organisaties van elders.

Interesse om deel te nemen? Meld je dan per mail aan via info@nmfflevoland.nl met als onderwerp aanmelding minisymposium ‘Natuur als Voeding voor Mens en Natuur’. Vermeld de volledige namen en de organisatie(s) van de deelnemer(s). Graag ook aangeven of je gebruik maakt van (gratis) lunch die vanaf 12 uur wordt geserveerd.