Win de Kringlogo-prijs 2024 als meest duurzame burgerinitiatief van jouw provincie

22 december 2023

Win de Kringlogo-prijs 2024 als meest duurzame burgerinitiatief van jouw provincie

Kringlogo-prijs winnaar 2023 Limburg
Bewoners en partners van Bewonersvereniging Leef en Groei Hoeve in Limburg vieren de winst van de Kringlogo-prijs 2023


Ben jij een burgerinitiatief gestart waarbij duurzaamheid en circulariteit een hoofdrol spelen? Dan kun je kans maken op de Kringlogo-prijs 2024 met jouw initiatief. Óf nomineer een initiatief bij jou in de buurt. De winnaars ontvangen deze felbegeerde titel tijdens de Week van de Circulaire Economie. Hiervoor zijn wij op zoek naar de meest duurzame burgerinitiatieven van meerdere provincies.

Als Natuur en Milieufederaties ondersteunen we Nederlanders die zich inzetten voor een circulaire samenleving. Dit gaat om initiatieven die vermindering, hergebruik en recycling van spullen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en recyclen. Ook gaat het om projecten die bepaalde producten of diensten met elkaar delen, zoals een deelauto en deelgereedschap.

Kringlogo-prijs 2024

Wil jij met jouw initiatief kans maken op de Kringlogo-prijs 2024 of een ander in het zonnetje zetten? Meld het initiatief dan aan via onze contactpersoon in jouw provincie. Dit kan tot en met 9 februari 2024. De winnaar van de Kringlogo-prijs 2024 ontvangt een geldbedrag van 100 euro als symbool van steun en mag een jaar lang het Kringlogo gebruiken in al hun uitingen. Bovendien krijgt het meest duurzame initiatief veel landelijke en provinciale publiciteit.

In de spotlights

De meest duurzame initiatieven zetten we in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot en met 16 maart 2024). Deze winnaars ontvangen dan de Kringlogo-prijs 2024. In die week is overal in Nederland te zien hoe circulariteit in de praktijk werkt. Dat is samenwerken aan een circulaire samenleving.

Wedstrijd in acht provincies

In acht provincies maken mensen kans op de Kringlogo-prijs. Het gaat om de volgende provincies: Drenthe, Flevoland, Friesland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zeeland. Per provincie zoeken we naar de meest duurzame burgerinitiatieven. Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere Nederlanders die zelf ook aan de slag willen gaan.

Winnaars van 2023

Mooie voorbeelden zijn een bewonersvereniging in Limburg, een ecodorp in Noord-Brabant en een ruilkring in Overijssel. Dit zijn een aantal winnaars van de Kringlogo-prijs 2023. Deze winnaars dragen allemaal bij aan een circulaire samenleving. In die samenleving bestaat afval niet; we hergebruiken grondstoffen voor een nieuw product. Benieuwd naar de winnaars van 2023? Bekijk de winnaars hier.

Ben jij zelf bezig met een circulair initiatief of wil je meer leren over circulariteit? Servicepunt Circulair helpt je graag verder! Ga naar Servicepunt Circulair