Kijk naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat

13 februari 2023

Kijk naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat van 13 maart

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus. Ditmaal voor de provincies en de waterschappen. Er staat deze verkiezingen veel op het spel voor de natuur, het klimaat en de landbouw, want laat het nou juist de provincies en de waterschappen zijn die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor de klimaatcrisis en de stikstofcrisis. Voor Natuurmonumenten, SoortenNL, Vogelbescherming en de Natuur en Milieufederaties de reden om op maandagavond 13 maart in Tivoli in Utrecht het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat te organiseren.

Het debat

  • Wanneer: maandag 13 maart om 20:00 uur
  • Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
  • Terugkijken: via de livestream

Onder leiding van Sofie van den Enk gaan provinciale politici van verschillende politieke partijen uit Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht met elkaar in debat. Deelnemers aan het debat zijn lijsttrekkers van onder andere PVV, Ja 21, BBB, VVD, SP, CDA, PvdA, D66, GroenLinks en de PvdD.

In drie rondes gaan zij met elkaar en het publiek in debat over droogte, klimaat en energie en stikstof en landbouw. Het zijn de provincies die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor deze uitdagingen. Want hoe gaan we om met de steeds heter wordende zomers en het schaars worden van water, waar in de provincie komen wind- en zonneparken en hoe zien de verschillende partijen hun rol in provincie in de landbouwtransitie?

Wil jij ook goed geïnformeerd je stem uitbrengen? Dan ben je van harte uitgenodigd om het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat terug te kijken!

Bekijk het debat en bepaal wie jouw stem krijgt op 15 maart