Klimaatmars: Zeeuwse editie op 15 maart

4 februari 2019

Klimaatmars: Zeeuwse editie op 15 maart

Na de landelijke klimaatmars in Amsterdam op 10 maart komt er nu ook een Zeeuwse Klimaatmars. Onder de noemer #teamzeeland kunnen de Zeeuwen op 15 maart in Middelburg de straat op voor het klimaat. Net zoals de landelijke klimaatmars, wordt de Zeeuwse editie een vreedzame betoging voor een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid.

Hoopvol

Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), organiseert de Zeeuwse Klimaatmars samen met jongeren. “’Als jongeren massaal van zich laten horen, is dat voor mij wel een sterk teken. Het is niet meer het selecte groepje mensen dat zich bekommert om ons milieu. Er is echt een wereldwijd bewustzijn gaande over onze omgang met de aarde. Dat er zoveel mensen opstaan en een signaal afgeven dat ze een sterk visionair klimaatbeleid verwachten.. eisen zelfs! Dat vind ik een hoopvolle gedachte. Die stem moeten we horen. En daar wil ik ontzettend graag aan bijdragen. Een Klimaatmars in Zeeland. Waarbij we met elkaar laten zien dat de natuur en ons milieu belangrijk zijn. En dat we daarvoor gaan staan. Dat is toch prachtig?’

Oproep

De komende weken heeft de ZMf alle hulp nodig om de Zeeuwse klimaatmars groot te maken! Zeeuwen, organisaties, scholen, maar ook studenten en leerlingen zelf… Verspreid de oproep onder vrienden, familie, dorpsgenoten, medestudenten, leerlingen en collega’s. Voor vragen kun je direct contact opnemen met Natasha Poposka, projectleider Circulaire Economie & Duurzaamheid ZMf.

Blijf op de hoogte en doen mee!

Op Facebook event (Klimaatmars Zeeland) lees je alle ins en outs van de Zeeuwse klimaatmars. Woon je in Zeeland? Zet 15 maart dan in je agenda en sluit aan bij de klimaatmars in Middelburg!