Kijk mee met de livestream tijdens Nacht van de Nacht op 30 oktober

18 oktober 2021

Kijk mee met de livestream tijdens Nacht van de Nacht op 30 oktober

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Op 30 oktober starten we de nacht met een livestream vol interessante lezingen en presentaties. Kijk je mee?

De livestream begint om 19.00 uur en wordt uitgezonden vanuit twee locaties: het Friese Woudsend en Fort Vechten in Utrecht. Het digitale programma bestaat dit jaar uit drie sprekers.

Meld je hier gratis aan voor een reminder

Waarom wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd?

Dit jaar is het mogelijk om zowel digitaal als in het echt deel te nemen aan de Nacht van de Nacht. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Dat verstoort het ritme van zowel dier als mens. Daarnaast kost het onnodig veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht staan we stil bij de effecten van lichtvervuiling en kijken we hoe mooi de nacht is als de lichten uit zijn.

De sprekers

Om 19.00 uur vertelt sterrenkundige Jeffrey Bout kinderen over de sterrenhemel. Schrijver, theatermaker en nacht-wacht Marjolien van Heemstra neemt je om 20.00 uur mee op ruimtereis. Johan van der Wielen leert ons vanaf 21.00 uur meer over nachtfotografie.

De activiteiten

Naast de livestream vinden er in heel Nederland tientallen activiteiten in het donker plaats, zoals workshops nachtfotografie of een avondwandeling met een gids in een natuurgebied. Kijk voor een activiteit op de landkaart en meld je aan via de site van de Nacht van de Nacht. Je kunt ook zelf een activiteit aanmelden.

 

Tags: