Groen traineeship: Guardians of the Gardens

19 juni 2023

Groen traineeship: Guardians of the Gardens

Guardians of the Gardens Groen Traineeship

Help jij mee om natuur klimaatbestendig te maken? Niet vanaf je computer, maar door met je ogen, handen en kennis op te komen voor de natuur in jouw omgeving. Jij kan het verschil maken! Ben jij een doener die over de natuur wil leren en dat in de praktijk wil brengen? En aan anderen kan uitleggen waar de kracht van een online campagne zit? Sluit je dan aan bij de Guardians of the Gardens!

Direct meer lezen & aanmelden

Guardians of the Gardens

Wekelijks werk je samen met een team van enthousiaste groene trainees aan het traineeship Guardians of the Gardens Je leert hoe je in je eigen ‘garden’ (de natuur in jouw omgeving) de basis dieren en planten kunt herkennen. Met deze kennis ga je naar buiten om met een paar trainees een analyse te maken van jouw garden. Wat is de basiskwaliteit die de natuur moet hebben om klimaatveranderingen te doorstaan?

Dit doe je niet alleen. Je maakt namelijk kennis met vijf actieve groene organisaties die strijden voor de natuur in Nederland en ontmoet de Guardians of the gardens in het ‘wild’. Samen met hen duik je in het natuurleven en word je een echte klimaatbestendige natuurkenner.

Tijd voor actie! Zet je natuurkennis en klimaatanalyse in tijdens het herstellen van natuur. Lukt het jou om de basiskwaliteit van de natuur verbeteren?

Met al deze kennis en skills ontwerp je tot slot een social media campagne om aandacht te vragen voor de kansen en bedreigingen in jouw stukje natuur. Je presenteert je campagne aan de andere Guardians of the Gardens en inspireert hen om deze campagne uit te voeren.

Jouw inzet

 • Je neemt actief deel aan het Groen traineeship en vergroent jouw CV met het Groen traineeship certificaat
 • Je maakt een analyse van de Basiskwaliteit natuur in een groen gebied in jouw omgeving en geeft feedback op deze methode
 • Je helpt mee aan het praktisch herstel van een ‘garden’ om klimaatbestendig te worden
 • Je ontwerpt een campagne of challenge om aandacht te vragen voor jouw ‘garden’
 • Je pitcht de campagne bij natuurliefhebbers, zodat ook zij geïnspireerd raken

Jouw impact

Jij zet je klimaatzorg om in actie voor dieren en planten in je eigen omgeving. De Guardians of the gardens zetten zich in om de basiskwaliteit van dieren en planten te behouden of te herstellen. Maar de huidige Guardians zijn op leeftijd en weten niet hoe jongeren op sociale media campagnes inzetten. Dankzij jouw inzet bundelen we de krachten en strijden we samen voor de natuur!

Wanneer en waar

15 september gaan we van start en sluiten eind januari af met de vrijdag als vaste ontmoetingsdag. We plannen in die periode 12 vrijdagen in om aan de slag te gaan. De uitvalsbasis is Natuurplaza, gelegen op de campus van de Radboud universiteit in Nijmegen. Vanuit daar gaan we op ontdekkingsreis door Nederland, op bezoek bij groene organisaties en aan de slag in een door de trainees gekozen gebied.

Het groen traineeship biedt jou

 • Ervaren begeleiders, bijzondere ontmoetingen
 • (Online) cursus Soortenkennis
 • Training Basiskwaliteit natuur
 • Training Natuurherstel
 • Workshop activeren d.m.v. Social media
 • Praktische ervaringen in het groen
 • Kijkje in de keuken van vijf natuurorganisaties: Dit groen traineeship wordt georganiseerd door Vogelbescherming, IVN, LandschappenNL, Natuur en Milieufederaties en SoortenNL

Sluit je aan en breng de natuur weer tot leven!

Aanmelden