Gratis megalunch tijdens Damn Food Waste Zwolle

15 september 2014

Gratis megalunch tijdens Damn Food Waste Zwolle

Damn Food Waste Zwolle

Op 20 september komt Damn Food Waste naar Zwolle! Nog steeds beland bijna een derde van al het geproduceerde voedsel in de afvalbak. Damn Food Waste vraagt aandacht voor dit probleem door een maaltijd te bereiden met producten die anders niet op ons bord zouden zijn beland. Iedereen is welkom om gratis te komen lunchen op het Grote Kerkplein tussen 12:00 en 16:00.

Naast een gratis lunch voor meer dan duizend man, laten Overijsselse initiatieven zien hoe zij zich hard maken tegen voedselverspilling. Ook zal er live muziek aanwezig zijn. Iedereen is welkom om langs te komen, aan te schuiven en mee te eten! Bekijk het programma op http://damnfoodwaste.com/?page_id=1768.

De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Zwolle en waren anders niet op ons bord beland. Kromme komkommers, tomaten met een butsje, aardappels met een uitschietertje en meer ‘ugly’ food die in smaak niet onderdoen voor hun soortgenoten.

Damn Food Waste Zwolle is een samenwerking tussen landelijke organisaties als Food Cabinet, Wageningen UR, Voedingscentrum, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), FoodGuerilla (OneWorld) en regionale organisaties als Provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Partij voor Cultuur, Groenkapje en gemeente Zwolle.