Gemeente Rijssen-Holten aan de slag met Scholen krijgen Energie

10 maart 2014

Gemeente Rijssen-Holten aan de slag met Scholen krijgen Energie

Scholen krijgen EnergieIn gemeente Rijssen-Holten gaan zeven basisscholen aan de slag met het educatieve project Scholen krijgen Energie. Dit project is een aanvulling op de technische energiemaatregelen die bij scholen zijn getroffen en richt zich op het gedrag van leerlingen en leerkrachten.  Technische aanpassingen hebben namelijk geen effect als leerlingen en leerkrachten niet gedisciplineerd met energieverbruik omgaan. De deelnemende scholen krijgen ook een gratis proefopstelling met LED-verlichting.

Help, alle stroom en gas is uitgevallen op school! Wat nu? De lichten kunnen niet aan, computers blijven akelig stil en het wordt al een beetje koud in het lokaal. Met het project Scholen krijgen Energie staan de basisscholen in gemeente Rijssen-Holten stil bij hun energieverbruik. Met energiemeters meten leerlingen het verbruik van apparaten in hun klaslokaal en met een persoonlijke energiescan gaan zij thuis en op school kijken wat de besparingsmogelijkheden zijn. Dit project maakt leerlingen bewust van hun energieverbruik en de gevolgen daarvan. Zij leren dat zij zorgvuldig dienen om te gaan met energie en leren alternatieve energiebronnen waarderen.

Gratis proefopstelling LED-verlichting
Deelnemende scholen krijgen een gratis proefopstelling met LED-verlichting in lokalen gemonteerd. Zo kunnen de scholen op een laagdrempelige manier kennis maken met LED-verlichting. Deze verlichting is energiezuinig en zorgt voor een fikse besparing. Heeft jouw organisatie ook interesse in een proefopstelling LED-verlichting? Neem dan contact op met Loet van der Heijden, heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.