Financiën voor je groene initiatief of activiteit

9 maart 2016

Financiën voor je groene initiatief of activiteit

bewonersinitiatieven natuur

Wil je met je groene bewonersinitatief of lokale vrijwilligersgroep extra financiën aanvragen voor activiteiten of materialen? Bijvoorbeeld voor het organiseren van een struinexcursie voor kinderen, een tentoonstelling, volgen van een cursus of het aanschaffen van wilgentenen, bankjes, zaden of tuingereedschap? Bekijk dan ons overzicht met Subsidies voor groene bewonersinitiatieven. Dit document is een verzameling van subsidies en fondsen voor groene bewonersinitiatieven en lokale vrijwilligersgroepen.

Sommige subsidies en fondsen in het document hebben geen directe link met groen, natuur of duurzaamheid. Vaak zijn dit fondsen die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of maatschappij. Een buurttuin kan bijvoorbeeld als middel dienen om deze afstand te verkleinen. Door met andere bewoners in de buurttuin te werken, komen mensen met elkaar in contact en dat kan tot mooie dingen leiden. Daarom zijn dergelijke subsidies en fondsen ook opgenomen in het document.

Ken je een subsidie die niet in dit document staat? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie of fonds, of bij het schrijven van een projectplan? Neem dan gerust contact op met Alma Streefkerk, projectleider Educatie, Communicatie en Participatie bij Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Download: Subsidies voor groene bewonersinitiatieven