Energy Pitch Overijssel: vier lokale energie initiatieven pitchen hun businessplan

9 november 2016

Energy Pitch Overijssel: vier lokale energie initiatieven pitchen hun businessplan

Donderdagavond 1 december organiseren wij samen met provincie Overijssel het Symposium  Energy Pitch Overijssel 2016, in het Kulturhus te Borne.  Tijdens deze avond presenteren vier Overijsselse energie initiatieven hun businessplan aan een deskundige jury, mogelijke financiers en andere geïnteresseerden. Hiermee zetten zij nieuwe stappen naar het verder professionaliseren van hun initiatieven. De initiatieven zijn afkomstig uit Hengelo, Mariënheem, Wierden-Enter en Bathmen.

De Energy Pitch Overijssel is overigens niet alleen interessant voor deze initiatieven, maar voor iedereen die bezig is met lokale energieopwekking en –besparing.  Het symposium is een geweldig moment om te netwerken. Maar ook om nieuwe kennis op te doen. Zo worden er workshops gehouden over hoe je verschillende doelgroepen kunt anspreken, wat de mogelijkheden zijn van crowdfunding en hoe je je initiatief effectief kan pitchen. Bekijk hier het programma (pdf).

Vier initiatieven op het podium
Vier initiatieven betreden deze avond het podium. Duurzaam Mariënheem, Duurzame Energie Wierden-Enter, Agrarische Energie Coöperatie Co-Stroom en Energiek Slangenbeek  krijgen de gelegenheid hun businessplannen te pitchen. Bij het opstellen van de businessplannen en het formuleren van hun vraag aan de jury, krijgen de initiatieven begeleiding.

De grote uitdaging: een goed businessplan
Overijssel kent inmiddels meer dan 70 lokale duurzame energie initiatieven. De initiatieven bestaan veelal uit vrijwilligers die met veel enthousiasme op lokaal niveau projecten ontwikkelen die bijdragen aan de energietransitie. “Het ontwikkelen van goede business-cases blijkt in de praktijk een lastige. Waar begin je als initiatief? Ondersteuning kan daarbij helpen, ook om alles even goed op een rij te zetten. De Energy Pitch Overijssel biedt initiatiefnemers ideeën voor innovatieve financierings­constructies en geeft de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen”, aldus Marlous Goeman van Natuur en Milieu Overijssel. Dit jaar organiseert  Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de Provincie Overijssel de succesvolle Energy Pitch Overijssel alweer voor de vijfde keer.

Informatie en aanmelden

Wanneer: donderdagavond 1 december, 18.00  tot 21.45 uur. Inloop om 17.00 uur met broodjes en aankondiging van de Groene Kabouter
Waar: Kulturhus, Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Aanmelden: verplicht, gebruik daarvoor deze link
Kosten: deelname is gratis
Informatie: Marlous Goeman goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl  of telefoon (038) 425 09 66