Doe je mee met Nacht van de Nacht?

7 juni 2021

Doe je mee met Nacht van de Nacht op 30 oktober?

Middenin de nacht kijken naar sterren vanaf een oud vissersschip, meedoen met een boeiende masterclass nachtfotografie of zelf een activiteit in het donker organiseren? Het kan tijdens de Nacht van de Nacht op 30 oktober. 

In de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober doven honderden bedrijven en gemeenten hun lampen van gebouwen en reclameverlichting. Op die manier wordt lichtvervuiling tegengegaan. In het hele land worden activiteiten georganiseerd die je zintuigen in het donker op scherp zetten. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur en Milieufederaties.

Nacht van de Nacht zoals vanouds

Gezien de huidige situatie ziet het ernaar uit dat we in oktober weer een echte Nacht van de Nacht mogen beleven. Met fysieke activiteiten. Die activiteiten vind je hier. Je kunt ook zelf een activiteit aanmelden.

Lichthinder

Tijdens Nacht van de Nacht staan we ook stil bij de enorme hoeveelheid licht die er vanuit ons land in de lucht te zien is en hoe we energie kunnen besparen. Nederland is nog steeds een van de meest verlichte landen ter wereld. Ambassadeur André Kuipers zag vanuit de ruimte Europa het meest oplichten. Binnen Europa lichten België en Nederland het meest op. Echte duisternis met een heldere sterrenhemel wordt dus steeds zeldzamer. Door al dat licht raakt het ritme van dieren en mensen verstoord.

Bij het, door Nacht van de Nacht opgerichte, meldpunt kun je een melding doen van onnodige verlichting. We kijken dan samen met bijvoorbeeld het veroorzakende bedrijf wat we kunnen verbeteren.

Tags:

Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Nacht van de Nacht?

Activiteit aanmelden!