Doe je mee met de kennisbijeenkomst van ICO Aardwarmte?

8 september 2021

Doe je mee met de kennisbijeenkomst van ICO Aardwarmte?

Participatie is erg belangrijk bij aardwarmteprojecten. Toch merken we dat woningcorporaties en natuur- en milieuorganisaties amper met elkaar aan tafel zitten. Ook kunnen plannen onduidelijk zijn voor bezorgde burgers. Waarom vinden we het cruciaal om belanghebbenden goed te betrekken terwijl andere groepen zich niet goed geïnformeerd of uitgenodigd voelen om mee te denken? Dit bespreken we tijdens de kennisbijeenkomst van ICO Aardwarmte op 27 september.

De kennisbijeenkomst zal op maandag 27 september zowel online als op locatie plaatsvinden. Het is van 14.30 uur tot 16.15 uur in Kasteel Woerden. De hamvraag is: geothermie, hoe doen we het samen?

Sleutelfiguren als gastsprekers

Op 27 september praten vier sleutelfiguren van betrokken belanghebbenden verder over de vragen en zorgen van de gasten op de eerste bijeenkomst. Ook onze netwerkdirecteur Annie van der Pas is aanwezig. Ze gaat het gesprek aan met Jeroen Pepers (algemeen directeur Aedes, vereniging van woningcorporaties), Ruud Cino (manager directie Warmte en Ondergrond, Ministerie van Economische zaken en Klimaat), Herman Exalto (programmamanager Geo-energie, Energie Beheer Nederland) en Johan Simon (specialist publieke betrokkenheid en kernlid ICO Aardwarmte).

Ze geven antwoorden op vragen als: hoe betrekken we burgers op een zorgvuldige manier bij geothermie? Hoe gaan we om met schade, leefbaarheid en gezondheid? Welke rol spelen woningcorporaties? Welke consequenties heeft geothermie voor natuur en milieu? Hoe werken alle partijen slim samen?

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen kan een beperkt aantal deelnemers op locatie aanwezig zijn. Daarom is de bijeenkomst ook online via een livestream te volgen. Wil je fysiek deelnemen op de locatie in Woerden? Bij je aanmelding kun je jouw voorkeur aangeven.

Ik wil meedoen!