BNR Radio benieuwd naar Energietuinen

11 juni 2019

BNR Radio benieuwd naar Energietuinen

De Natuur en Milieufederaties werken op allerlei manieren aan een gezonde leefomgeving met oog voor natuur en milieu. Zoals met Energietuinen. Maar, wat zijn dat? Radioprogramma The Green Quest vroeg het aan netwerkdirecteur Annie van de Pas.

Verduurzaming Nederland

Green Quest is een programma van BNR Nieuwsradio over de verduurzaming van Nederland, gepresenteerd door Harm Edens. Annie van de Pas licht in het programma onder andere toe hoe we bij Energietuinen duurzame energieopwek willen combineren met de versterking van de biodiversiteit.

Natuur èn klimaat

“Kenmerkend voor de Natuur en Milieufederaties is dat we ons hard maken voor duurzame energie van onderop, maar tevens opkomen voor een mooi landschap, biodiversiteit en natuur. We hebben niet alleen een klimaatcrisis in Nederland, met onze biodiversiteit gaat het ook heel slecht. Juist bij zonneparken kun je er bij de inrichting op sturen dat ze ook bijdragen aan verbetering van de biodiversiteit. Met Energietuinen willen we met een aantal grensverleggende ontwerpen laten zien dat het ook anders kan.”

Luister het interview

Lees over het project Energietuinen

Tags: