De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Stookjerijk

Stookjerijk

Energiebesparing in de huursector

Logo Stook je Rijk(2)

 

 

 

Uitreiking Stook Je Rijk Trofee

Winnaars Stookjerijk-Trofee 2016

De huursector heeft als doel om de energetische kwaliteit van haar woningen in 2020 op gemiddeld label B te brengen en vervolgens te verduurzamen tot energieneutraal in 2035. Om daar te komen, moeten de betrokken partijen nog veel stappen zetten. Gemeenten doen dat samen met woningcorporaties en huurdersverenigingen. Het project Stookjerijk van de Natuur en Milieufederaties heeft als doel om dit proces te versnellen. Stookjerijk brengt partijen bij elkaar, bespreekt knelpunten en laat inspirerende voorbeelden zien.

Van elkaar leren
Stookjerijk volgt ieder jaar vier wethouders op de voet bij hun werk om huurwoningen energiezuiniger te maken. In 2017 zijn dat de wethouders Hans Haring (gem. Woerden), Geert Ritsema (gem. Arnhem), Jeroen Hatenboer (gem. Enschede) en Taco Kuiper (gem. Zoetermeer). Wat zijn hun ambities, hoe bereiken ze hun doelen, waar zijn mogelijk knelpunten en oplossingen? Ook nodigt iedere gemeente collega-wethouders uit om tijdens een rondetafelgesprek ervaringen uit te wisselen bij het opstellen en uitvoeren van prestatieafspraken. Zo leren de gemeenten van elkaar. Daarnaast kunnen alle gemeenten van de G4 en G32 meedingen naar de Stookjerijk-Trofee, die uitgereikt wordt aan de gemeente met de groenste prestatieafspraken.

Volg Stookjerijk online
Op de website www.stookjerijk.nl kun je de wethouders volgen en vind je nieuws, blogs en best practices van energiebesparing in de huursector.

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF