De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
De Energiesprong

De Energiesprong

zonnepanelen op huis

Zonnepanelen op het dak

‘De Energiesprong’ wordt door Platform 31 en De Natuur en Milieufederaties ondersteund en gestimuleerd. Bij de Energiesprong worden woningen in 1 keer verbouwd naar woningen zonder energiekosten: nul-op-de-meter woningen. In verschillende projecten laten bouwbedrijven al zien dat het mogelijk is. Zowel huurwoningen als particuliere woningen kunnen met een nieuwe ‘schil’ en met nieuwe installaties worden uitgerust en wel zo dat door de extra isolatie en andere duurzame maatregelen de woningen per saldo geen energie meer gebruikt: nul op de meter dus.

Voor woningeigenaren vergt dat een behoorlijke investering. Daarom willen wij dat die investering mogelijk moet worden door nieuwe financieringsvormen waarbij de energielasten die men de komende 20 jaar kwijt zou zijn, direct kan worden  geïnvesteerd; zonder dat de woonlasten stijgen dus..

De Natuur en Milieufederaties ondersteunen de campagne ‘ons huis verdient het’  en zetten zich samen met platform 31, bouwers en gemeenten in voor betaalbare nul-op-de-meter verbouwingen.

Wilt u hiermee aan de slag? Neem dan contact op met het servicepunt uit uw provincie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF