De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

nachtvandenacht2Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren De Natuur en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Op 27 oktober wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht ontneemt ons niet alleen het zicht op de melkweg, jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte en onnodige verlichting. Dit zorgt voor verspilling van energie en geld en het verstoort het bioritme van dieren en planten. Met de Nacht van de Nacht campagne stimuleren de Natuur en Milieufederaties energiebesparing en het beperken van lichtvervuiling.

Elk jaar is de Nacht van de Nacht weer een groot succes. Afgelopen jaar deden meer dan 43.000 deelnemers mensen aan een van de 500 nachtelijke activiteiten.

Gemeenten en bedrijven kunnen zich aanmelden op deze pagina:
http://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/

Activiteiten kunnen hier aangemeld worden:
http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/

Ook dit jaar hebben we weer verschillende bekende ambassadeurs van de Nacht van de Nacht, zoals Andre Kuipers, Govert Schilling, Vincent Bijlo, oud minister Cramer en Ingmar Heijtze.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht vind je op www.nachtvandenacht.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF